Sült zeller - avagy a paleo "sült krumpli"

2014-01-11

sponsored links

Hát ez úgy volt, hogy én nem szeret(t)em a zellert. Fõzve, és nyersen még most sem, mert egyszerûen nem szeretem a jellegzetes ízét, és szagát, és ez szerintem már így is marad...

Na de már annyiszor jött velem szembe az interneten, hogy sült zeller így, sült zeller úgy, sütõben, hasábra vágva, vékonyra karikázva, hát hagytam magam egy körre elcsábulni, és az elsõ szembe jövõ zellert megvettem, lesz ami lesz alapon. 

Tudom ez sokatoknak nem lesz újdonság, de akik úgy vannak vele, ahogy én voltam kb. fél évvel ezelõtt azoknak ajánlom ezt a bejegyzést :)

Így javaslom mindenkinek aki hasonlóan érez, tegyen egy próbát :)

Tökéletes hús mellé köretnek, vagy akár magában mártogatóssal tv elõtt "mozizva" elrágcsálni.


Elkészítés:

1 fõre: 1 nagy fej zeller, ízlés szerinti zsiradék - nálam kókuszzsír, sertészsír keveréke - só, és egy csiper cayenne bors

A zellert megpucoljuk, vékony hasábokra vágjuk és forró zsiradékban kisütjük, pont mintha hasábburgonyát készítenénk. Ha megsült lecsepegtetjük a zsírt, majd sózzuk, és ha szeretjük a csípõs ízt, akkor kevés cayenne borssal fûszerezzük.

Lehet persze sütõben sütni, kevés olívaolajjal megspriccelve, vagy hasábok helyett uborkagyalun vékonyra szelni, és chipsnek megsütni, denekem eddig ez jött be a legjobban. 

Sütés közben elveszti a jellegzetes ízét, és - legalább is nekem - tökéletes "sült krumpli" élményt nyújt. 

Folytats a blogon ... megfozlek.blogspot.com/2014/01/sult-z...

sponsored links

Keres?s